Animal

Tjo!
Så nu har jag packat ihopa allting i en rimlig väska med en vikt på 9kg. Avresa sker senare i eftermiddag så vi hinner plugga lite innan också.
Måste också nämna att det är John Lennons 70 årsdag idag. Både google och youtube har doodels som hedrar honom.
Igår blev det en hemmakväll. Var ganska trött och behövde ladda inför kvällens camping i en skog på lagom vilsen punkt i en skog.

8 oktober

Känner att jag verkligen inte har något spännande att skriva alls. Var i skolan, fick vara med på idrotten för första gången sen min skada. Mycket trevligt, hälften av min klass sprang i Stdasparken och min hälft spelade pinigs i en timme i stället. Kom hem och sprang en runda, duschade i en evighet. Haha, kände mig aldrig klar att gå ut liksom.
Vet inte riktigt hur jag spendera min kväll ännu faktiskt. Kanske ringer någon, blir uppringd eller bara stannar hemma och har fredagsmys. Ska ut och campa imorgon i någon skog där vi slår läger när vi känner oss lagom vilse. Ska blir fruktansvärt trevligt men sjukligt kallt. I'm excited!
Men först väntas det lite fysikplugg inför mitt prov på tisdag. Har lite läxor till måndag också så vi får se när avresa blir imorgon. På förmiddagen ska det ske i alla fall.

Nerd Fact: Skål!

Nerd Fact ska jag förklara nu. Det är totalt meningslös information men som jag av någon anledning känner mig väldigt dragen till. Finns nästan inget som jag gillar mer än onödig fakta och jag har hur mycket som helst av det. Dagens Nerd Fact handlar om vin och varför man skålar.
När vid festliga tillfällen kan det bjudas på ett eller flera glas vin. Då är det även populärt att skåla i glasen och kanske då även klinga ut ett "skål!" Men det kan ju vara intressant att veta varför man gör denna gest.
En vinherre i Italien sade att för att kunna njuta fullt ut av det fantastiska vinet så ska man aktivera alla sina sinnen. Lukten, smaken, känslen, hörseln och synen.
Fast i den svenska kulturen anses det vara fult och allmänt ohyffs att skåla i glasen. Ni kanske har sett riktiga snobbar som bara höjer sitt glas lite högtidligt. Inga snapsvisor där inte!
Fast man gör ju som man vill, jag skålar gärna i goda vännerslag.

7 oktober

Halli hallå!
Första dagen på två veckor som jag inte försov mig på, hann duscha och allt. Men såklart så lyckades jag komma försent i alla fall eftersom jag stog och snackade med min bror i köket aldeles för länge och kom sent till fysiken. Begåvat!
Slutade vid 12 efter mitt engelskaprov som gick mycket bra trots att jag bara kollade lite på glosorna igårkväll först. Cyklade hem i regnet och ut med hundarna på en rejäl runda. Detta är hundväder för mig. Kanske för att det var sånt här väder varje gång jag trädade djuren på hundklubben. 
Hittade lilla Rambo på detta viset vår säng några dagar sedan.


Ikväll ska jag faktiskt få träna fotboll för fösta gången efter min skada! Bröt armen några veckor sedan och tog av gipset två veckor sen nu. Ska bli läskigt, men ballt. Ska också prata lite med min chef och berätta lite om min resa till Tjeckien som KFUK/KFUM skickade mig på. Var där som missionär för min förening och alla älskade mig!
Nu måste jag tillbaka till fysikboken. Tjingeling

6 oktober

Känner mig helt irriterad. Men jag är inte sur. Konstigt
Dagen började med... Försovning! Surprise!! Jättekul eftersom jag skulle börjat kl. 8 med biologiprov. Men jag blev sen såklart och i min förvirring sprang jag till helt fel byggnad och fick svettigt rusa till min rätta sal för att skriva mitt förbaskade prov.
Igår efter mitt sköna arbete blev man hämtad av killen med hans aldeles nytagna körkort. Fabulous! Hem hit och byta kläder och hämta pluggböcker för att sen bli utnämnd till sämsta co-drivern bara för att jag inte riktigt har koll på det dära med höger och vänster. Det är inte så lätt, det är så abstrakt på något sätt.
Men nu har jag ett engelska prov imorgon som jag borde börja läsa igenom. Kan nog inte klara MVG om jag inte åtmindstonde tittar på det. Allt kan inte gå på gehör ju. Tror jag i alla fall.

5 oktober

Bra dag som brjade med försovning som vanligt och en kedja som inte ville ligga kvar på min förbannade cykel.
Sen vad det ju dags öfr de nya tallriksmaskinerna i skolan. Och som väntat rådde det allmänt kaos i matsalen, men vi fick i alla fall lunch, så jag antar att det var godkännt.
Dock lyssnade vi till föreläsaren Björn Liljeqvist som hade ett och annat att säga om studieteknik. Till en början var det bara segt, sen blev det paus, köpte negerbollar, det blev en smula intressand, och vi är nu tillbaka på segt. Cirlken är sluten. Nä men allvarligt talat så var det inget man inte hört förut. Kanske mer djupgående och detaljerat, men absolut inget som inga lärare eller föräldrar redan har tjatat sår i öronen på en.
Men det var lite lustigt när han talade om hur man prokrastinerar sitt pluggande. Alltså för alla er som inte har detta förtäffliga ord i ert vokabulär; konsten att skjuta upp saker och ting. Att man kanske känner att man ligger lite efter eller att man verkligen måste sätta sig ner och plugga till ett prov, så tänker man: jag kan ta det på lördag för då har jag hela dagen på mig att plugga. Sen börjar dansen med undanflykter. En promenad i det fina vädret, en stund med polaren för ens sociala liv är ju också viktigt, speciellet om man är naturvetare (wft, den var lite uncall for, vad menade han med det?!) sen när man väl ska sätta sig ner så är det massor utav grejer på bordet. Då måste man helt plötsligt städa. Och så vidare. Det lustiga är att det var exakt så här som han beskrev den ultimata pluggdagen, och han tyckte att han överdrev. Tyvärr var det såhär som min lediga dag såg ut. Ingen överdrift.
Men både han och föreläsningen var ganska intressant, och det öppnade ögonen lite. Så nu ska jag fortsätta surfa lite, sen blir det äta, jobb, möjligtvis ett besök hos pågen. Har trots allt prov imorgon så vi får se.
Puss o Kram

4 oktober

Hejsan, haha jag ljög igår. Det var inte alls den första, utan den tredje oktober och inget annat. Jag måste skärpa mig! Skärpning Moe!

Hur som helst så är det Kanelbullensdag idag. Jag ska såklart baka mina supergoda kanelbullar dagen till ära och sitta och mumsa på dem när jag måste läsa min biologi som känns fruktansvärt bortprioriterad för tillfället. Eftersom jag är ledig idag har jag fått för mig att jag ska göra jättemycket saker som jag borde. Men varför skulle jag egentligen få mer gjort idag än en vanlig helg? Jag har ju denna helgen bakom mig som exempel på att jag allt som oftast inte gör ett skit.
Men jag har i alla fall fått för mig att jag ska hinna baka (som tar ca. tre timmar), att jag ska borsta, bada och klippa mitt hundskrälle, att jag ska plugga tills ögonen blöder, yeah right... Träna ska också hinnas med, ett snack med chefen och träffa min påg. Hua mig, vilken dag.
För att kunna baka måste jag laga min cykel så jag kan cykla till ICA, och om jag ändå ska till ICA kan jag likaväl svänga in på Nova och lämna tillbaka ett par jeans på TopShop. Och om jag ändå ska till TopShop kan jag springa in snabbt på H&M och köpa den klänningen och kavajen som jag har tänkt på hela helgen. I'm a busy woman!
Bild från insparken i ettan

1 oktober

Som jag sa så gillar jag inte att uppdatera under hösten och vintern på grund av de långa månadsnamnen. Sjukt jobbigt att skriva alla namnen och skit. Men jag måste säga att jag tänker mycket på er alla läsare, även om jag inte vet vem ni är :)
Men what's new? Jo,  jag har träffat en kille en del. Inte så att vi säger oss vara ett par, men vi kanske inte heller defenierar pss som singlar. Eller ärligt talat så vet jag inte, vi har inte snackat om det. Eller jo vi har försökt, men en av våra gemensamma svagheter är att vi suger på att fatta beslut. Men, men. Vi var på en inflyttningsfest i fredagskväll, stannade dock inte så länge utan gick och åt på en krog för att sen åka hem till mig med en film. Men vi stannade trots allt länge nog för att bestämma med killen som hade festen att jag skulle hänga med dem på en 18årsfest dagen efter hos en tjej som jag inte känner så väl.
Det lilla kruxet är att hans ex skulle vara där. De var tillsammans i typ två år och gjorde slut för nån månad sedan, så vi kunde inte gå dit som ett par och då var dansen igång med vår svårighet för beslut. Vi pratade inte så mcket om det efter, öm punkt kan man nog säga... Men jag förväntade mig ändå att han skulle höra av sig igår. Men nej!? Inte ett ljud på hela dagen... Jag var ju sjuk och trött, men att prata en liten stund är väl för fan inte så fel? Han kunde ju säga om han inte  kände sig bekväm med att jag följde med. Jag är inte bitchig om sånt, men jag gillar inte att bara bli negligerad på det viset.
Nä, nu blev ni min klagomur ett tag om ni vill läsa. Imorgon är jag ledig, det är ju Kanelbullensdag för satans gubbar! Blir bakning och biologiplugg för hela slanten!
Love ya

RSS 2.0